Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Christinas bästa burgare

Publicerat torsdag 26 maj 2016 kl 07.46
hamburgare foto christina jansson
Christinas hamburgare med ost, bacon och syltad rödlök. Foto: Christina Jansson

Det är tillbehören som gör skillnaden när Christina tipsar om helgens godaste hamburgare.

Vi har en finfin receptsamling. Det är bara att inspireras till stordåd i köket.

Christinas hamburgare

Blanda 400 g nötfärs med 1 tsk dijonsenap, svartpeppar och drygt 0,5 tsk salt.Forma fyra biffar och stek (eller grilla) på medelhög till hög värme ca 4-5 minper sida eller tills hamburgaren är stekt enligt önskemål.

Två skivor gott bröd per hamburgare att rosta snabbt i stekpannan alt pågrillen.

Goda tillbehör utöver sallad, gurka och tomat: vitlöksmajonnäs att breda påena brödskivan och lite god senap på andra. Syltad rödlök. Cheddarost.

Vitlöksmajonnäs: vispa 3 äggulor, vispa ner droppvis rapsolja tillmajonnäskonsistens. Smaka av med en nypa salt, peppar, pressad citron ochvitlök

Syltad rödlök
2 st rödlökar
0,5 msk smör
2 msk råsocker
2 msk vitvinsvinäger
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar

Skala löken och skiva i centimetertjocka skivor. Stek mjuka i smör utan attde tar färg. Tillsätt socker, vinäger, salt och peppar. Låt koka ihopytterligare en liten stund, ung 5 min.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".