Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Recepttips: Halloumi- och tomatsallad i pita

Publicerat torsdag 15 september 2016 kl 13.52
Christinas mat v.37
Halloumi- och tomatsallad i pita. Foto: Christina Jansson

P4 Upplands matinspiratör Christina Jansson bjuder på en rätt som passar perfekt i sensommarvärmen.

Halloumi- och tomatsallad i pita

  • 1 paket halloumi
  • 250 g små tomater
  • 0,5 liten rödlök
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 150 g svarta bönor
  • 1 avokado
  • olivolja
  • lime
  • salt och svartpeppar
  • 2 pitabröd

Skölj bönorna. Skiva rödlöken i båtar. Dela tomaterna och skiva avokado. Blanda i en skål tillsammans med grovhackad koriander. Pressa över lite limesaft och smaka av med olivaolja, salt och peppar.

Dela halloumin i tjocka stavar. Stek eller grilla så att den får fin färg på alla sidor. Stek eller grilla pitabröden en liten stund på bägge sidor. Servera salladen i pitabrödet tillsammans med osten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".