Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Anders Melldén tipsar om höstviner

Publicerat fredag 28 oktober 2016 kl 10.07
Foto: David Magnusson/SvD/TT
Foto: David Magnusson/SvD/TT

Vinskribent och sommelier Anders Melldén tipsar om viner till höstens godsaker. Här hittar du listan!

Skaldjur

2015 Von Winning Riesling, Pfalz Tyskland (Nr 79393) 115 kr

"Friskt, äppelfruktigt och ganska syrarikt torrt vin. Serveringstemp: 8-10 grader"

 

Rotfrukter & Svamp

2014 Chateau Ste Michelle Chardonnay, Columbia Valley Washington State (Nr 6447) 109 kr

"Fylligt och smakrikt med lite fatkaraktär. Serveringstemp: 10-12 grader"

 

Viltfågel

2015 Cono Sur Pinot Noir Organic, Chile (Nr 4641) 95 kr

"Kryddigt och smakrikt utan att vara alltför fylligt eller strävt. Serveringstemp: 14-16 grader"

 

Viltkött

2013 Les Launes Crozes-Hermitage, Rhône Frankrike (Nr 2800) 149 kr

"Mustigt och kryddigt med lite pepprig karaktär. Serveringstemp: 16-18 grader"

 

Alkoholfritt

Vitt: Leitz Eins Zwei Zero Riesling, Tyskland (Nr 11901) 69 kr

Rött: Rawsons Retreat Cabernet Sauvignon, Australien (Nr 1929) 55 kr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".