Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Martin bjuder på utsökt pumpakaka

Publicerat fredag 28 oktober 2016 kl 15.17
pumpakaka
Pumpakakan kan också bakas i muffinsform. Foto: Sveriges Radio

Tidigare i veckan lagade Christina en höstig pumpasallad och Martin Andersson fortsätter på samma spår. Här hittar du receptet på pumpakakan!

Pumpakaka med färskostfrosting.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 vaniljstång
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl matolja
  • 4 dl råriven pumpa

Frosting

  • 60 g rumstempererat smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 vaniljstång
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader, vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. 

Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. I med olja och pumpa. 

Fyll smeten i en smord form och bröda passande form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kör in kakan i ca 55 minuter och låt den sedan svalna.

Färskostfrosting: Vispa alla ingredienser krämigt och bred frostingen över kakan. Voilá!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".