Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lamm och sötpotatis i kåsan

Publicerat torsdag 3 november 2016 kl 07.37
Lammfärs och sötpotatis i kåsan Foto Christina Jansson
Lammfärs och sötpotatis i kåsan. Foto: Foto Christina Jansson

Vår matinspiratör Christina Jansson lagar mat som vi kan ta med oss ut och äta ur en kåsa förslagsvis.

Lammfärsgulasch i kåsa med sötpotatis i
och myntayoghurt till
(4 portioner)
500 g lammfärs

600 g rotfrukter (sötpotatis, potatis och morot t ex)
1 gul lök
2 msk rapsolja
1 burk krossade tomater
3 msk ajvar relish
1,5 burk vatten
1 buljongtärning
1 tsk kummin
paprikapulver
salt och svartpeppar
1 grön paprika


1 dl tjockyoghurt eller creme fraiche
lite pressad vitlök
några färska myntablad

Skala rotfrukter och lök. Dela rotfrukterna i tärningar och löken i båtar. Bryn lammfärs i olja i en gryta, salta och peppra. Tillsätt rotfrukter och lök och fräs tillsammans med kummin och paprikapulver. Häll över krossade tomater, ajvar, vatten och buljong. Låt koka upp och koka därefter försiktigt under lock tills rotfrukterna är färdiga (ca 10 min). Smaka av med mer salt, peppar, paprikapulver och kummin efter smak. Hacka paprika och rör ihop yoghurt med lite vitlök och finhackad mynta. Servera lammfärsgulaschen i KÅSA. Toppa med hackad paprika och myntayoghurt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".