Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Anders Melldén tipsar om Beaujolais Nouveau

Publicerat fredag 18 november 2016 kl 08.38
Anders Melldén vin sommelier
Anders Melldén, sommelier. Foto: Aila Stefansdotter-Franck

Tredje torsdagen i november släpps Beaujolais Nouveau – primörvinet från södra Bourgogne. Sommelier Anders Melldén tipsar om nouveauviner och några ”vanliga” beaujolaisviner.

2016 Labouré-Roi Beaujolais Nouveau, Frankrike, Bourgogne/Beaujolais, (Nr.5490) 79 kr

"Saftig och fruktig av hallon, körsbär och lite citrus. Lättdrucket och gott till en grillad kyckling eller panerad stekt torsk."

 

2016 Jean Foillard Beaujolais Nouveau, Frankrike, Bourgogne/Beaujolais, (Nr.95327) 135 kr

"Lite klurigare att få tag på är denna nouveau men den finns på en del bolag och kan beställas. Också fruktig men lite rundare, med nypon, körsbär, kryddor och salmiak i smaken."

 

2014 DuBoeuf Morgon, Frankrike, Bourgogne/Beaujolais Cru, (Nr.5106) 99 kr

"Frisk, hallonfruktig med citrus och lite kryddighet. God till kycklinggryta med tomater och örter."

 

2014 Jean Claude Lapalu La Croix des Rameaux Brouilly, Frankrike, Bourgogne/Beaujolais Cru, (Nr.91284) 229 kr

"Finns i några butiker och kan beställas till ”din” butik. Mustig, varm och lite pepprigt kryddig med violkarameller och mörka körsbär i smaken."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".