Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Kronåsens industriområde med kraftig rökutveckling som följd.
(Publicerat idag kl 15.48)

Här blir Janssons frestelse pizza

Publicerat torsdag 8 december 2016 kl 07.26
Julpizza.
Julpizza.

Vår matinspiratör Christina Jansson tar ut julmatssvängarna denna torsdag och bjuder på en annorlunda pizza.

Janssons frestande pizza
Deg till 12 småpizzor:

  • 50 g färsk jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl ljummet vatten
  • 7 dl vetemjöl special

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten i en bunke. Rör ner lite mjöl i taget till en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning. Jäs degen i bunken under bakduk i en halvtimme. Dela i 12 lika stora delar.

Janssonspålägget:

  • 4-6 potatisar
  • 2 små gula lökar
  • 1 förpackning benfria ansjovisfiléer 
  • 1 burk creme fraiche
  • olivolja
  • flingsalt och svartpeppar

Hyvla potatisen tunt med mandolin. Skiva löken tunt. Täck pizzabotten med potatisskivor, ringla över lite olivolja och lägg över tunna lökringar och 1-2 ansjovisfiléer per pizza. Salta och peppra. Grädda pizzan på bakplåtspapper på plåt i 225 grader i 12-15 min ca. När den kommer ut toppa med creme fraiche och servera direkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".