Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ris à la plätt i Christinas mat

Publicerat torsdag 15 december 2016 kl 07.47
Ris à la plätt
Ris à la plätt

Nytänk i Christinas julmat! Ris à la plätt bjuds det på i P4 Morgon.

Ris à la plätt med julapelsiner och vispad grädde
Koka risgrynsgröt (2 portioner) enligt anvisning på paketet, låt svalna. Blanda 4 dl risgrynsgröt i en bunke tillsammans med 2 st ägg, 0,75 dl vetemjöl (eller glutenfri mjölmix) och 1 tsk bakpulver. Stek plättarna i smör i plättlagg.

Koka ihop en sockerlag av 1 dl vatten, 0,5 dl socker samt 2 stjärnanis, 1 kanelstång och hyvlat skal från 0,5 citron. Låt småkoka i ca 10 min, smaka av. Låt svalna.

Servera plättarna tillsammans med vispad grädde (som smaksatts med en nypa vaniljpulver) och filéade apelsinklyftor. Ringla över den julkryddiga sockerlagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".