Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Julklappstips: Ge bort hemgjord müsli

Publicerat fredag 16 december 2016 kl 14.23
egen musli
Foto: Emelie Rockler/Sveriges Radio

Vi har receptet på en uppskattad julklapp! Martin Anderssons värstingmüsli med nötter, kärnor, honung och vanilj.

Martins värstingmüsli

Ingredienser

  • 200 gr hasselnötter
  • 200 gr sötmandel
  • 100 gr valnötter
  • 180 gr solroskärnor
  • 180 gr pumpakärnor
  • 250 gr dinkelflingor
  • 350 gr havrekärnor
  • Kallpressad rapsolja
  • 1 dl honung
  • 3 väggvitor
  • 1 msk kanel
  • Frön från två vaniljstänger eller 1 msk vaniljsocker
  • Torkade havtorn, hallon, jordgubbar och lingon

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 210 grader.

Lägg hasselnötter, sötmandel och valnötter i en ugnsform. Häll på lite rapsolja och rosta nötterna i cirka 10 minuter, rör om efter halva tiden. Låt svalna och hacka dem sedan lite grovt med en kniv.

I en annan form blandar du solroskärnor, pumpakärnor, dinkelflingor och havrekärnor. Vispa ihop väggvitorna så att det blir lite lätt skummigt. Vispa sedan ner honung, kanel och vaniljfrön/vaniljsocker. Rör ner äggblandningen i formen med kärnorna och kör in i ugnen i 6 minuter. Ta ut och rör om efter halva tiden. När de är färdigrostade så blandar du dem med nötterna och de torkade bär du tycker om. Häll upp müslin i en fin burk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".