Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Biff Rydberg à la Martin Andersson

Publicerat fredag 17 februari kl 13.37
Biff Rydberg

I förmiddagsprogrammet bjöd köksmästare Martin Andersson på Biff Rydberg. Här är receptet.

Martin Anderssons Biff Rydberg 

Recept för 4 personer

  • 1000 g kokt potatis, varje potatis delad i sex
  • 800 g oxfilé tärnad i lagom stora bitar
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk rostad lök
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar

 

Gör så här:

Fräs löken med en 2 msk smör så att löken börjar få färg och kokar ihop med smöret. Salta.

Stek potatis och oxfilé i varsin panna med smör. Stek till önskad stekgrad på oxfilén och stek potatisen gyllene, varm och fin. Salta och svartpeppra. Servera sen uppdelat snyggt på tallrik med oxfilé, potatis, lök, senapscrème, ny pocherat ägg, persilja över rasket och sprinkla på rostad lök

 

Senapscrème

  • 2 msk grov senap
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl färskost

Vispa crème fraichen med elvisp, först blir den lös men när man vispat ett tag så blir den fast, i med färskost och senap. Smaka av med salt.

 

Pocherat ägg

  • 4 ägg
  • 2 msk ättiksprit

Häll ättikan i 4 små koppar, Knäck försiktigt ett ägg i varje kopp och låt dra ca 10 min. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Drag av från spisen och vispa runt i vattnet till en virvel. Häll snabbt i äggen in mot kanten. Låt dra ca 2 min. Lyft upp äggen med en hålslev och låt dem droppa av. Servera genast.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".