Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ris på grönsaksvis

Publicerat torsdag 30 mars kl 07.13
Ris på grönsaksvis.
Ris på grönsaksvis.

Fräscht och gott. Vår matinspiratör Christina bjuder på något som går varmt hemma hos henne.

Ris på grönsaksvis

  • 4 dl basmatiris 
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkar selleri
  • 2 morötter
  • 1 liten paprika
  • 2 dl gröna ärtor
  • 2 dl majs
  • 1 rejäl bit ingefära, finriven
  • örtsalt
  • svartpeppar
  • ev lite habanerosås
  • 1 kruka färsk koriander

Koka ris enligt anvisning på paketet. Finfinhacka gul lök, vitlök, chili, selleri, morötter och paprika. Riv ingefäran fint. Fräs lök, vitlök, chili och ingefära mjuk i olja och smör på låg temperatur i en rejäl stekpanna. Tillsätt selleri, morötter, ärtor, paprika och majs, fräs ytterligare en liten stund. Vänd ner ris och smaka av med örtsalt, svartpeppar och vid behov ytterligare lite finriven ingefära. Ev lite habanerosås. Finhacka färsk koriander att toppa med vid servering.

 Serveras exempelvis tillsammans med skivad halloumi stekt i grillpanna och en kall yoghurtsås (2 dl tjockyoghurt) som smaksätts med 0,5 pressad vitlök, skal från en citron och lite svartpeppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".