Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Värm dig med en ramensoppa

Publicerat torsdag 6 april kl 07.27
Christinas mat.
Christinas mat.

Christina, vår matinspiratör, kommer en gång i veckan och bjuder på mat och recept. I dag – ramensoppa.

Ramensoppa för två

  • 200 g kycklingfilé
  • rapsolja, salt och svartpeppar
  • buljong:
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 röd chili
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk sesamolja
  • 0,5 liter vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk japansk soja
  • saft från lime
  • 75 g shiitakesvamp

Pynt:

  • 1 kokt ägg
  • 100 g äggnudlar
  • 1 näve böngroddar
  • 1 näve sockerärtor
  • 1 salladslök
  • färsk gräslök

 Salta och peppra kycklingen. Bryn i olja i het panna någon minut på varje sida tills fin färg. Ställ in pannan med lock mitt i ugnen i 175 tills kycklingen är genomstekt, ca 15 min. Låt kycklingen vila. Koka ägg. Koka nudlar och spola i kallt vatten.

Fräs fint skivad vitlök, chili och riven ingefära i semsamolja i en kastrull. Tillsätt vatten och kycklingbuljong. Låt koka upp. Smaka av med soja och lime. Tillsätt svampen som skivats tunt samt nudlarna.

 Skiva kycklingen och lägg i två djupa tallrikar. Tillsätt buljong och nudlar, varsin ägghalva samt böngroddar, sockerärtor, fint skuren salladslök och gräslök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".