Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Servera äggen i fågelbon – av sötpotatis

Publicerat torsdag 13 april kl 05.43
Fågelbon.
Fågelbon. Foto: Christina Jansson

Skärtorsdag betyder påsktema när Christina kommer och bjuder på mat.

Fågelbon

  • 1 stor sötpotatis
  • 6 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • cayennepeppar eller chiliflakes
  • salladslök
  • färsk persilja och gräslök

 

Gör så här:

Skala sötpotatisen och strimla med mandolin i långa spaghettitunna strimlor. Koka i lättsaltat vatten 4 min.

Häll av i ett durkslag och spola med kallt vatten. Låt rinna av på hushållspapper. Smält smör och olja i en stekpanna. Forma fågelbon (lämna tomt i mitten).

Knäck ett ägg i varje bo, toppa med salt, peppar och cayennepeppar. Stek på medelhög värme tills äggvitan stelnat och gulan fortfarande är krämig. Toppa med tunt skivad salladslök och finklippta örter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".