Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Snart är picknicktiden här

Publicerat torsdag 27 april kl 05.11
Picknickmackor.
1 av 2
Picknickmackor.
Picknickmackor.
2 av 2
Picknickmackor.

Det är kanske inte läge att sätta sig på en filt i parken än. Men - snart sitter vi där med Christinas picknickmackor.

Picknicksmörgås med hommus och fetaost

Mixa med stavmixer:

  • en burk kikärtor som spolats av i vatten
  • 0,75 dl olivolja
  • ev 1 tsk tahini
  • 2 tsk citronsaft

Smaka av med fint riven vitlök, flingsalt och svartpeppar, ev lite paprikapulver. Skiva rågbröd, hommusen räcker till 4 dubbelsmörgåsar. Bred hommus på bröden och toppa med smulad fetaost (0,5 paket), tunt skivad rödlök, skivade tomater och ev marinerade kronsärtskockshjärtan som bonus. Finhacka persilja och toppa med detta. Packa ihop bröden.

Efterrättsutflyktssmörgåsen

Mixa ett cashewnötssmör i matberedare på följande vis:

mixa 4 dl osaltade chashewnötter (kan med fördel rostas i torr stekpanna innan för extra god smak) flera minuter tills en slät massa, för krämigare konsistens och extraextra god smak tillsätt ett par tsk kokosolja (annars går det fint med kallt vatten). Smaksätt med vaniljpulver och ev lite lönnsirap eller honung.

Skiva ett gott ljust bröd. Bred över cashewnötssmöret och toppa med finhackad mörk choklad och tunt skivad banan. Montera ihop bröden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".