Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Seniorrestaurang i Uppsala i final i mattävling

Publicerat tisdag 2 maj kl 05.19
Daniela Lorenz, köksansvarig: Vi har lyssnat väldigt noga på våra gäster
(1:54 min)
Daniela Lorenz
Daniela Lorenz, köksansvarig på restaurang Leopold i Nyby i Uppsala. Foto: Foto: Thomas Artäng / Sveriges Radio

Rastaurang Leopold i Nyby i Uppsala är en av tre seniorrestauranger som gått till final i mattävlingen Guldkon.

– Vi har lyssnat väldigt noga på våra gäster, planerat en meny som ska tilltala alla och varje dag serverar vi en svensk husmansklassiker plus några andra alternativ. Sedan har vi satsat på en god salladsbuffé, säger Daniela Lorenz, köksansvarig.

Juryn för Guldkon har också tittat på bland annat hur inköpen görs, miljön och hur man bemöter sina gäster. På Leopold finns en lunchvärdinna som hjälper dem som har lite svårt att klara sig själva. Menyn är årstidsanpassad, och så gör restaurangen lite extra fint vid högtider.

De andra finalisterna är Skogslidens vårdboende i Båstad och Vårdstyrkan i Täby. Vinnaren som meddelas den 4 maj får utöver äran ett utbildningsstipendium till alla som jobbar i restaurangen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".