Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vårfräsch galette med ramslökspesto

Publicerat torsdag 4 maj kl 05.08
Vårfräsh galette.
Vårfräsh galette.

Vår matinspiratör Christina steker pannkakor och bjuder på galette med ramslökspesto och smörkstekt sparris.

Galette med creme fraiche, ramslökspesto, smörstekt sparris

4 pannkakor:

  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 nypa salt
  • smör att steka i

Vispa ihop pannkakssmeten och låt stå kallt en stund. Stek därefter pannkakorna i smör.

Ramslökspesto:

  • 2 msk sötmandel
  • ca 30 st ramlöksblad
  • drygt 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl finriven parmesanost
  • salt och svartpeppar
  • saft från citron

Mixa mandel, ramslök, olja och ost till en slät pesto. Smaka av med salt, svartpeppar och saft från citron.

Pynt:

  • 1 dl creme freaiche
  • ett rejält knippe tunna gröna sparris
  • smör att steka i
  • skal från citron
  • svartpeppar
  • bonus: ett par nävar späda nässelblad

Pynta varje galette med ett par msk creme fraiche respektive ramslökspesto. Om du har nässlor, förväll hastigt i en kastrull med lite vatten. Låt rinna av.

Om tunn sparris behöver den ej förkokas (annars någon minut i lättsaltat vatten), stek någon minut i smör, tillsätt nässlorna mot slutet. Fördela sparris och nässlor över galetterna.

Toppa med finrivet citronskal och nymalen svartpeppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".