Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Inkokt vit sparris

Publicerat fredag 5 maj kl 08.51
vit sparris
Foto: Leif R Jansson / TT

Köksmästare Martin Andersson bjuder ett recept på vit sparris.

Lag till vit sparris

(OBS! Inga fingrar i lagen och lagen går att använda till flera sparriskok)

Recept: 

  • ca 10 - 15 vita sparrisar

Lag: 

  • 1 liter vatten
  • 5 citroner, skal och juice
  • 20 g salt
  • 10 g socker

 

Gör så här:

Rör ihop lagen i en kastrull. Skala den vita sparrisen noga runt om två gånger. Lägg i sparrisen i kastrullen och täck med lock. Sjud upp lagen och sparrisen försiktigt, den ska inte koka men hålla sig precis under 100 grader.

När sparrisen är lagom mjuk med ett litet crunch kvar så är den klar. Häll över alltsammans i en ny form och låt alltsammans svalna, ställ in i kylen tills du ska använda sparrisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".