Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Så gör du en god hamburgare

Publicerat fredag 12 maj kl 09.53
Bosse Pettersson testar Martin Anderssons hamburgare
Bosse Pettersson testar Martin Anderssons hamburgare Foto: Åsa Wistedt/Sveriges Radio

I Uppsala är det väldigt trendigt med hamburgerhak just nu. Därför tipsar "Mat-Martin" Andersson om hur du gör din egen burgare på bästa sätt.

Martins bästa färs till hamburgare

  • 700g högrev av god kvalitet i hel bit
  • 300g oxbringa av god kvalitet i hel bit
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här:

Tärna ner köttet i mindre bitar och mal färsen med 5 mm storlek en gång och forma sen färsen med lätta fingrar till önskad storlek.

Salta och peppra burgarna runt om och stek burgarna till önskad stekgrad. Låt dem vila en stund och servera dem sen med dina favorittillbehör.

Recept: Martin Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".