Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Christinas våriga burgare

Publicerat torsdag 18 maj kl 05.21
Portabelloburgare.
Portabelloburgare.

Torsdagen slår till med försommarvärme - då bjuder Christina på våriga portabelloburgare.

Portabelloburgare med tillbehör (för fyra)

  • 4 st portabellosvampar
  • olivolja, svartpeppar och flingsalt
  • 4 st hamburgerbröd
  • 2 st avokado
  • 1 st mozzarella
  • vitlöksmajonnäs:
  • 1 dl majonnäs (alt 2 st äggulor som vispas medan olja tillsätts långsamt)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • lite pressad citron
  • svartpeppar och en nypa flingsalt
  • snabbpicklad rödlök:
  • 1 st rödlök
  • 2 st lime
  • 1 tsk socker
  • en nypa flingsalt

 

Skiva rödlök tunt och lägg i en skål. Rör ut socker i saft från 2 st lime. Häll detta över rödlöken och låt stå kallt ca 20 min. Rör om ibland. Skär yttersta foten av svampen. Pensla i rikligt med olivolja, salta och peppra. Stek i olivolja på medelhög värme 5 min på varje sida.

Under tiden: smaksätt majonnäsen med finriven vitlök, dijonsenap, citron, salt och peppar.

Lägg svampen på hushållspapper när den är färdigstekt och montera därefter ihop hamburgaren genom att bre avokado på ena hamburgerbrödet och vitlöksmajonnäs på andra. Toppa portabellon med skivad mozzarella och picklad rödlök. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".