Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Rabarberpizza med getostmascarpone

Publicerat fredag 19 maj kl 10.35
rabarberpizza
Rabarberpizza. Foto: Bosse Pettersson/Sveriges Radio

Köksmästare Martin Andersson bjuder på en härlig efterrätt.

Rabarberpizza med getostmascarpone

  • 2 plattor smördeg, ca 200g
  • 4 dl nerskuren rabarber
  • 1 dl socker
  • 1 msk smör
  • 1 tsk malen kanel
  • zest från 1 citron
  • 1 äggula
  • 1 paket mascarpone, ca 300g
  • 40 g getost smulad
  • 1 msk honung

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Stek rabarbern med socker, smör, citronzest och kanel i en panna så att rabarbern blir mjuk men fortfarande har lite crunch kvar.

Kavla ut smördegen så den blir tunn men fortfarande rektangulär eller i fina cirklar. Lägg upp smördegen på ett smörpapper och lägg det på ett ugnsgaller. Skeda på rabarbern på smördegen och pensla ut äggulan längs kanterna. Baka sen smördegen i ca 10 minuter i ugnen.

Vispa ihop mascarpone, getost och honung.

Klicka på getostmascarpone på rabarberpizzan när den kommit ut ur ugnen.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".