Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Rabarberpizza med getostmascarpone

Publicerat fredag 19 maj kl 10.35
rabarberpizza
Rabarberpizza. Foto: Bosse Pettersson/Sveriges Radio

Köksmästare Martin Andersson bjuder på en härlig efterrätt.

Rabarberpizza med getostmascarpone

  • 2 plattor smördeg, ca 200g
  • 4 dl nerskuren rabarber
  • 1 dl socker
  • 1 msk smör
  • 1 tsk malen kanel
  • zest från 1 citron
  • 1 äggula
  • 1 paket mascarpone, ca 300g
  • 40 g getost smulad
  • 1 msk honung

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Stek rabarbern med socker, smör, citronzest och kanel i en panna så att rabarbern blir mjuk men fortfarande har lite crunch kvar.

Kavla ut smördegen så den blir tunn men fortfarande rektangulär eller i fina cirklar. Lägg upp smördegen på ett smörpapper och lägg det på ett ugnsgaller. Skeda på rabarbern på smördegen och pensla ut äggulan längs kanterna. Baka sen smördegen i ca 10 minuter i ugnen.

Vispa ihop mascarpone, getost och honung.

Klicka på getostmascarpone på rabarberpizzan när den kommit ut ur ugnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".