Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Majskolvar på karibiskt vis

Publicerat torsdag 10 augusti kl 08.07
Majskolvar på karibiskt vis
Foto: Christina Jansson

Behöver du en variation på hur du gör med dina majskolvar? Då har Christina receptet för dig!

  • 2 majskolvar (färska eller frysta)
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 burk vatten
  • 0,5 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad timjan
  • chilifrukt efter smak (exempelvis gul habanero, annars en halv till en hel vanlig röd chili)
  • ett par kvistar färsk persilja
  • 3 msk finhackad färsk koriander
  • knappt 1 msk flingsalt
  • 0,5 tsk nymald svartpeppar

Skölj majskolvarna och lägg i en liten kastrull. Häll över kokosmjölk och vatten. Riv i lök och vitlök samt tillsätt kryddor, chili och örter. Låt koka upp under lock, ta av locket och småkoka därefter tills majsen är klar och tagit smak av kokosmjölken, cirka 10 minuter (men kan gärna ligga kvar och dra lite extra). Toppa med extra färsk koriander vid servering. Ät som snacks eller tillbehör till maten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".