Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Festivalstämning i köket med langos

Publicerat torsdag 7 september 2017 kl 05.16
Langos.
Langos.

I helgen är det kulturnatten och då kan du säkerligen få dig en langos ute på de folkfyllda gatorna.

Langos

  • 0,5 paket jäst
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 1 kokt potatis
  • 1 tsk salt
  • 7-8 dl vetemjöl
  • olja att fritera i

Pynt förslagsvis:

  • gräddfil, finhackad rödlök,
  • fint tärnat äpple, tångrom
  • finhackad dill

 

Rör ut smulad jäst i fingervarmt vatten. Rör ner finriven kokt potatis och sen mjöl till en slät deg. Låt jäsa en knapp timme. Dela i 16 lika stora bitar och kavla ut centimetertjocka avlånga langos, låt jäsa ytterligare tio minuter.

Fritera i fritös i 180 grader ett par minuter eller tills fint gyllenbrun (går också att fritera i kastrull någon minut på varje sida, passa noga). Låt rinna av på hushållspapper. Serveras omgående med pynt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".