Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Landstingets dåliga ekonomi består

Publicerat måndag 13 maj 2002 kl 16.18
När landstingsledningen i Uppsala i dag presenterade sin treårsplan så var det inte med någon ljusning i sikte för den hårt ansträngda ekonomin.
Enligt den senaste prognosen kommer budgeten det här året att överskridas med 179 miljoner kronor. - Bland det som bidragit till den skenande ekonomin är att kostnaderna i fjol ökade mer för landstinget i Uppsala än för alla andra landsting i landet, säger socialdemokratiska landstingsrådet Mats O Karlsson. Landstingsledningen - bestående av socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet - säger att ytterligare skattehöjningar inte är någon lösning på den ekonomiska krisen. I stället läggs ett tungt ansvar på landstingets omkring 450 chefer. Varje chef måste göra sitt yttersta för att klara sin respektive budget - och chefernas attityder till att hålla budgetmålen behöver stärkas i hela landstinget, framhåller landstingsledningen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.