Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Prisbelönta konditorns recept på lyxig choklad
Publicerat tisdag 14 november kl 09.42
Varm choklad med Frida Leijons recept.
Varm choklad med Frida Leijons recept. Foto: Privat.

Frida Leijon har bland annat bakat prins Carl Philips tårta. I dag kommer hon till studion för att dela med sig av två chokladfyllda recept - varm choklad och pepparkakstryfflar.

Varm choklad

35g finhackade mjölkchoklad ca 34%
25g finhackad mörkchoklad ca 58%
2,5 mjölk 3 %
Vispad grädde

Gör så här:

Värm upp mjölken (skumma mjölken). Blanda lite av mjölken med den hackande chokladen, rör om tills det är helt smält. 

Blanda i det sista av den varma mjölken och toppa med lättvispad grädde.

Pepparkakstryffel
Ca 20st

Tryffel:

15g   Honung
12g   Farinsocker
15g   Ljus sirap
216g Grädde
1g     Malen kanel
1g     Malen Ingefära
1g     Malen kryddnejlika
450g  Mjölkchoklad (hackad) ca 35 %
25g    Smör (osaltat)
12g    Konjak

 

Gör såhär:

Koka upp allt utom chokladen, smöret och konjaken.

Häll över hälften av blandningen på chokladen och blanda väl. Häll sedan resten av blandningen och blanda.

Tillsätt smöret och konjaken och mixa slät med en stavmixer. 

Häll tryffeln i en form med bakplåtspapper i botten . Med måtten ca 20x15cm och plasta med  plastfilm.

Låt stå i rumstemperatur över natten. Dag 2 dela och rulla i kanel. Skulle tryffeln vara för mjuk för att dela så går det bra att kyla tryffeln innan delning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".