Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Elevprotester mot minskad spårkundervisning

Publicerat tisdag 21 maj 2002 kl 07.00
Eleverna på Tiundaskolan i Uppsala ska inte längre få läsa c-språk. Det har Luthagens kommundelsnämnd bestämt. Men beslutet väcker starka reaktioner bland eleverna som skrivit en protestlista.
59 sjundeklassare på Tiundaskolan har skrivit på en protestlista för att få ha kvar c-spåksundervisningen. C-språk är ett tredje utländskt språk. Sara Stoltenberg Hansen och Ina Marks von Wyrtenberg går båda i 7:D på Tiundaskolan. De tycker att beslutet är fel. - Det är viktigt att kunna språk när man ska börja jobba, säger de till Upplandsnytt. Orsaken till att komundelsnämnden tar bort möjligheten att läsa c-språk är att intresset för c-språk idag är för litet. Efter protesterna diskuterar nu skolledningen om man kan erbjuda eleverna c-språk i samarbete med någon annan skola.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.