Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat idag kl 19.24)

Fortsatt bråk inom miljöpartiet

Publicerat lördag 8 juni 2002 kl 11.25
Varken språkrören eller styrelsen i miljöpartiets riksorganisation kommer att ingripa i den interna strid som just nu rasar inom miljöpartiet i Uppsala län gällande tillsättningen av Johan Edstav som förstanamn på partiets lista till landstingsvalet.
Det är miljöpartiets avgående landstingsråd Inger Hallqvist Lindvall som i ett brev kräver att miljöpartiets riksledning ingriper mot att Johan Edstav står som förstanamn på partiets lista till landstingsvalet i Uppsala län. Det var efter det interna provvalet i mars där Edstav fick flest röster som miljöpartiet i Uppsala län klubbade listan. Flera partimedlemmar menar dock att provvalet var kuppartat eftersom partiet i samband med valet fick många nya medlemmar, samtidigt som många röstade på ett ovanligt sätt som gav Johan Edstav ett stort försprång. Vid ett extrainsatt möte i maj röstade en majoritet för att listan skulle rivas upp, men för att detta skulle ske krävdes en 2/3-dels majoritet så vallistan förändrades inte. I sitt brev hävdar Inger Hallqvist Lindvall att mötet inte var stadgeenligt, men Agneta Börjesson menar att mötets beslut ska gälla. Upplandsnytt har utan framgång sökt Inger Hallqvist Lindvall för en kommentar.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".