Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Danmarks IF i rätten idag

Publicerat måndag 13 mars 2006 kl 16.38

Idrottsklubben Danmarks IF:s stämning av Uppsala kommun på 570 000 kr har i dag behandlats i Uppsala tingsrätt. Idrottsklubben menar att ett avtal från 1993, där kommunen skulle betala ersättning för att klubben själv skötte sina idrottsplaner, har fortsatt att gälla under åren.

Enligt Danmarks IK har Uppsala kommun aldrig sagt upp avtalet säger klubbens ordförande Roland Bohlin :

-Det finns ett avtal från kommundelsnämndernas tid som ger oss rätt till ersättning med 75.000 kr per år mot att vi övertog omklädningsrum och annat som då tillhörde kommunen

Det handlar alltså om ett avtal som plötsligt återfanns efter tio år, 2003, och från Danmarks IF:s nya ledning hävdades då att det avtalet fortfarande måste gälla.

Medan Uppsala kommun hävdar att eftersom klubben sökt ett annat stöd, så kallat anläggningsstöd, senare så har klubben därmed valt ett annat sätt att få stöd från kommunen och därmed har avtalet upphört att gälla.

Dessutom informerade kommunen alla klubbar om att alla gamla avtal skulle upphöra att gälla när anläggningsstödet infördes, hävdade en dåvarande tjänsteman på kommunen i rätten i dag:

- Den uppfattningen tyckte jag var ganska glasklar från Danmarks IF, att alla gamla avtal skulle upphöra i och med att anläggningsstödet infördes.

Så frågan är nu om det funnits ett giltigt avtal under åren, och om det funnits ett giltigt avtal så är frågan om det i så fall sagts upp från kommunen på ett korrekt sätt och i så fall när.

Det är den juridiska nöt som Uppsala tingsrätt nu har att försöka avgöra. För Danmarks IF handlar det alltså om viktiga pengar för klubben, på över en halv miljon

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".