Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat igår kl 12.51)

Birger Norén dömd i länsrätten

Publicerat onsdag 19 juni 2002 kl 13.58
Kommunalrådet i Östhammar Birger Norén får inget gehör hos länsrätten för sina klagomål mot beslutet att hans djur vid hans gård i Valö, ska omhändertas.
Det var i slutet av 2001 som miljö och häsloskyddsnämnden i Östhammar beslutade att Birger Noréns djur skulle omhändertas. Djurhållningen var bristfällig och trots upprepade påpekanden hade inte tillräckliga åtgärder vidtagits. Norén valde dock att överklaga beslutet till länsstyrelsen, men länsstyrelsen slog fast kommunens beslut och beslutade att nötkreaturen skulle omhändertagas och säljas av polis. Som en sista åtgärd vände sig det socialdemokratiske kommunalrådet till länsrätten, men inte heller där fick han något gehör för sina synpunkter. Länsrätten skriver i sin dom att det som framkommit i länsrätten inte på något sätt föranleder en annan bedömning än den länsstyrelsen gjort.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".