Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Höga avgifter hindrar nybyggen

Publicerat fredag 28 juni 2002 kl 13.08
De kommunala anslutningsavgifterna för vatten och avlopp är dramatiskt högre i Uppsala jämfört med andra kommuner. Det visar nya beräkningar som Uppsala studentkår har gjort.
Studentkåren har jämfört anslutningsavgifterna i Linköping, Umeå, Stockholm och Uppsala, och kommit fram till att Uppsala var klart dyrast i alla exempel. I vissa fall var avgiften mer än dubbelt så hög som någon av de övriga kommunerna. Studentkåren är orolig för att byggprojekt i Uppsala inte ska bli av på grund av de höga avgifterna. - Det får bara inte hända att byggprojeklt inte blir av på grund av avgifter som ligger långt över det normala, säger Mikaela Staaf, vice ordförande med ansvar för bostadsfrågor i ett pressmedelande.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.