Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Psykiskt sjuk pojke utan skolplats

Publicerat lördag 29 juni 2002 kl 08.59
Skolverket kräver att Uppsala kommun förklarar varför en 11-årig pojke med Aspergers syndrom inte har beretts plats på någon skola i kommunen. Pojkens föräldrar har anmält kommunen till Skolverket som nu utreder saken.
Den 11-årige pojken har Aspergers syndrom, ett ofta livslångt psykiatriskt handikapp som ger svårigheter i det sociala livet. Fram till i mars i år gick han i den grundskola i Björklinge-Bälinge kommundel där han egentligen ska gå, men efter svårigheter att finna en lämplig assistent åt honom och många konflikter med personalen ledde en incident i mitten av mars till att pojken inte längre kunde vara kvar på skolan. Under resten av vårterminen har hans undervisning därför skett i hemmet. Föräldrarna har velet placera pojken på Folke Bernadottehemmet som har den rätta kompetensen, men där är alla platser fullbelagda. Vem som har det formella ansvaret - kommundelen eller socialförvaltningen är inte helt klart. Senast det 15 juli ska kommunen ha kommit in med ett svar på hur man tänker komma till rätta med den 11-årige pojkens skolgång.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".