Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Temadag om lokal mat

Publicerat onsdag 13 september 2006 kl 11.34

Mat från Uppland, kan det vara nåt? På lördag anordnas i alla fall en temdag om det, alltså lokalt producerad mat.

Temadagen går av stapeln på Lantbruksuniversitet vid Ultuna i Uppsala, och Johanna Björklund som forskar i hållbart lantbruk tycker att det finns viktiga skäl att försöka äta mer lokalt producerad mat.
- Det sätt som vi producerar våra livsmedel på i dag i Sverige och Europa är inte hållbart, framförallt använder vi för mycket av jordens samlade resurser. Dessutom äter vi som konsumeter inte på ett hållbart sätt, och jag tror att om konsumenter och producenter möts, så börjar man få kunskap om hur det är att producera, och då kan vi börja gå mot en riktning där vi använder mer lokala produkter, säger hon.

”Den goda maten nära dig” heter temadagen, som öppnar portarna klockan tio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".