Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nya resultat om akrylamid

Publicerat torsdag 1 augusti 2002 kl 16.04
Om man sänker temperaturen på friteringsoljan halverar man mängden akrydamid i chips.
Det visar försök som chipstillverkaren OLW har gjort sedan Livsmedelsverket i Uppsala slog larm om akrylamid i stekt och friterad mat för några månader sen. OLW ska presentera sina forskningsresultat i slutet av augusti men VD Göran Schultz bekräftar för Göteborgs-Posten att man lyckats få ner halterna genom att sänka temperaturen på oljan. Fortfarande vet dock forskarna inte hur akrylamiden bildas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".