Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nya resultat om akrylamid

Publicerat torsdag 1 augusti 2002 kl 16.04
Om man sänker temperaturen på friteringsoljan halverar man mängden akrydamid i chips.
Det visar försök som chipstillverkaren OLW har gjort sedan Livsmedelsverket i Uppsala slog larm om akrylamid i stekt och friterad mat för några månader sen. OLW ska presentera sina forskningsresultat i slutet av augusti men VD Göran Schultz bekräftar för Göteborgs-Posten att man lyckats få ner halterna genom att sänka temperaturen på oljan. Fortfarande vet dock forskarna inte hur akrylamiden bildas.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.