Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hur ska det går för HTU?

Publicerat fredag 16 augusti 2002 kl 17.06
Skall högskolan HTU finns på en, två eller som nu på tre orter i framtiden? Den känsliga frågan närmar sig nu sitt avgörande.
Frågan om hur HTU, Högskolan Trollhättan/Uddevalla, skall organiseras har diskuterats i princip ända sedan skolan bildades för tolv år sedan. Från bland annat studenthåll har det förts fram kritiska synpunkter på det rationella i att ha högskolan uppdelad i tre så kallade campus, på tre orter: Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla. När Högskoleverket förra året, i sin granskning av kvaliteten, ställde samma fråga fick den ännu mer tyngd. HTU:s styrelse tillsatte en utredning som nu presenterat fyra olika scenarier: Alternativ 1 innebär att HTU finns kvar på tre orter med ledningen koncentrerad till Trollhättan. Alternativ 2 innebär att all utbildning och forskning koncenterars till en ort - till staden X som utrednningen uttrycker det. I alternativ 3 får en av orterna all forskning och det mesta av utbildningen medan en del utbildningar med lokal anknytning sprids ut. I alternativ 4 lämnar HTU en av de tre orterna - men blir kvar med jämbördiga enheter på de två andra. I december skall utredningen lämna sitt förslag i den här känsliga frågan, där högskolans intressen skall vägas mot de mer lokalpatriotiska och regionalpolitiska. Då blir frågan vad som är politiskt möjligt.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".