Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Åkerier i Lysekil påverkas av företagsflytt

Publicerat fredag 4 oktober 2002 kl 12.58
Lokala åkeriföretag påverkas också när plåtburkstillverkaren G & M i Lysekil lägger ner. De företagen har en stor del av transporterna av företagets varor idag.
Två lokala åkeriföretag har en hel del transporter för G och M. Det lilla Transportbolaget i Lysekil med två lastbilar kör närmare hälften av sin verksamhet för G och M. Med lagerhållning på Grötö och burkleveranser till konservindustrin i Bohuslän. En chaufför kan mista jobbet som följdverkan där när G och M lägger ner. På Elon Svenssons Åkeri, kör en lastbil tre, fyra gånger i veckan till hund- och kattmatstillverkaren Doggy i Vårgårda med burkar och en annan lastbil åker nästan lika ofta till en konservfabrik i norska Elverum. Där kommer G och M:s nedläggning att beröra jobben för två chaufförer av femton.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.