Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

ACN etablerar sig i Åmål

Publicerat onsdag 16 oktober 2002 kl 14.20
Idag presenterade det amerikanska teleföretaget ACN sina planer på att etablera sig i Åmål. Företaget är det tredje största leverantören av fasta telefonitjänster i Sverige och med etableringen i Åmål förbättras servicen till de svenska kunderna, som är hundratusentals.
Etableringen i Åmål väntas till att början ge 70 nya jobb till Åmål och på sikt planerar företaget att låta kundtjänsten i Åmål också svara för servicen till de andra skandinaviska länderna. Om ett år väntas Acn ha 120 anställda i Åmål. Kunnig arbetskraft med arbetsmoral och så naturligtvis att det finns bidrag från kommun och stat har gjort att teleföretaget väljer att lägga sin skandinaviska kundtsjänst i Åmål. Acn har kontor i USa,och europa ett i Amsterdam. Nu kommer det andra eurpakontoret i Åmål. 230 000 kunder finns det i Sverige vilket är 1,3 % av den totatal markanden. De 120 som ska jobba på Acn:s kundtjänst ska ge service till kunder och sköta adminstrationen till bolagets representanter. Europachefen var klar i sin övertygelse om att företaget kommer att växa inom telefonmarkanden och att det är i Åmål tillväxten ska vara. Det finns redan planer på en utbyggnad om ett år nere vid Vänern med gångavstånd till centrum.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".