Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lag mot mobiltelefoner i skolan

Publicerat torsdag 24 oktober 2002 kl 08.24
Mobiltelefoner och annat som stör undervisningen ska kunna beslagtas i skolorna av lärare och rektor, det lagförslaget kommer skollagskommittén innom kort att lämna till utbildningsminister Thomas Östros, uppger Svenska Dagbladet. Astrid Karlsson-Björkman,moderat politiker i Vänersborg och gymnasielärare, hon anser inte att det är något problem med mobiltelefoner i skolorna.
Enligt lagförslaget ska de beslagtagna mobilteleforneran ska lämnas tillbaka till eleverna efter skoldagens slut. Astrid Karlsson-Björkman menar att även om hon inte ser mobilerna som något problem, kan lagen vara bra för de skolor och lärare som har problem och behöver lagen som stöd i ryggen för att vidta åtgärder.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.