Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ökning av grova jaktbrott

Publicerat onsdag 26 februari 2003 kl 17.44
För två år sedan skärptes straffen för olaga jakt och ett ökande antal rovdjur i landet, till exempel varg, kan vara en förklaring till att de grova jaktbrotten blir fler.
Jaktbrotten är svåra att upptäcka säger kriminalinspektör Erold Coleman, miljöpolis och specialiserad jaktbrottsutredare, tidigare verksam i Uddevalla. Förra året hittades en utskuren, misstänkt förgiftad lever, av en viltvårdare, liggande öppet på ett märkligt sätt i naturreservatet Tresticklan i Dals-Eds kommun, i ett vargrevir nära norska gränsen. På norska sidan finns flera tidigare fall rapporterade av förgiftade beten för att komma åt vargen. Levern från Dals-Ed analyseras nu på SKL, Statens Kriminaltekniska Laboratorium. I Glavaskogen vid Arvika på värmlandssidan av vargreviret i norra Dalsland hittades nyligen ett förgiftat rådjur utlagt som bete.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.