Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)

Domkapitlet tog inte upp kränkande präst

Publicerat tisdag 11 mars 2003 kl 06.50
Trots starka reaktioner och löften från biskop Lars Eckerdal har han och stiftet ännu inte agerat i frågan om den kränkande syn på homosexuella som kyrkoherde Kurt Olsson i Uddevalla förmedlar till sina konfirmander. Domkapitlet tog inte upp frågan vid sitt senaste sammanträde.
- "Hur skulle ni känna det om ni fick en banan i analen! - "Homosexualitet är något man ärver via generna..." Så uttryckte sig prästen Kurt Olsson i Uddevalla till sina konfirmander när de talade om homsexualitet och som fick elever och föräldrar att reagera. Även Biskop Lars Eckerdal reagerade starkt efter Radio Västs avslöjande i januari. - Vedervärdig hållning till homosexuella och en människosyn som är under all kritk...sa Lars Ecekrdal bland annat och lovade agera snarast och ta upp det till domkapitlets sammanträde i förra veckan. Men ärendet togs inte upp och ännu har inget hänt. Biskop Lars Eckerdal har heller ännu inte kontaktat Kurt Olsson. Ingen i Göteborgs stift handlägger heller ärendet enligt informationsansvarig, Lasse Bengtsson. Lasse Bengtsson säger vidare till Radio Väst att ärendet eventuellt kommer att tas upp vid nästa sammanträde den 10 april.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".