Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Färre chefer och regionalisering när p4 skär ner

Publicerat onsdag 4 juni 2003 kl 17.53
En intern utredning inom Sveriges Radio föreslår att ett 40-tal chefstjänster slopas på de lokala stationerna. Dagens 26 P 4-stationer ska i framtiden ledas av 10 regionchefer.
- Vi vill spara på chefer och administration och lägga kraften på att utveckla programmen för lyssnarna, säger utredaren Kjell Anderstedt, kanalchef vid SR Dalarna. Sveriges Radios P 4-organisation ska spara 47 miljoner kronor och de rationaliseringsförslag som hittills diskuterats har mötts av hårda protester från personalen på P 4-stationerna. Dagens förslag fokuserar på cheferna. I dag har varje station en egen kanalchef, administrativ chef och teknikchef. Kjell Anderstedt vill förändra organisationen så att tio regionchefer får ansvar för två-tre kanaler vardera. Teknik och administration föreslås också bli mer centraliserade. Enligt förslaget ska sammanlagt ett 40-tal chefstjänster försvinna. Samtliga 26 lokala kanaler behålls och ledas av en redaktionschef som också är ansvarig utgivare och som har publicistiskt självständigt ansvar för programutbudet. I utredningen finns ytterligare två alternativ där det ena skissar en ny organisation med enbart 6 regioner. Ett så kallat osthyvelförslag finns också med där de 26 kanalerna tillsammans sparar 47 miljoner kronor. Programdirektör Eva Blomquist, som beställt utredningen, ska nu skicka förslaget på remiss till hela P4-organisationen fram till 13 juni. Eva Blomquist kommer att lägga fram ett slutgiltigt förslag till direktionen den 17 juni.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".