Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Brister i butiksskivade charkvaror

Publicerat fredag 9 januari 2009 kl 12.57

Över hälften av proverna från butiksskivade charkprodukter får anmärkning på den hygieniska kvaliteten. Det framkommer i ett livsmedelsprojekt gjorts i Västra Götalands län.

I 21 av länets 49 kommuner, bland annat i Strömstad, Orust och Tjörn, genomfördes undersökningen i 90 butiker.

153 prover togs. Av dem hade 59 procent anmärkning på grund av bakterier, mögel eller jästsvamp.

Resultaten indikerar bland annat att brister kan förekomma vid hantering av produkterna och att hållbarhetstiden satts för långt fram, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".