Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Rötmånaden är här

Publicerat torsdag 24 juli 2003 kl 07.52
Det är dags för rötmånad och det varma och fuktiga vädret får bakterierna att frodas i matvarorna. Livsmedelsverket räknar med att 500 000 människor drabbas av matförgiftning varje år och det flesta förgiftningarna sker i hemmen. Bara cirka 2.000 anmäls till kommunernas miljö- och hälsoskyddskontor. Så nu är det tid att plocka fram kylbagen till matinköpen för att att vara säker på att dom inte blir för varma innan man kommer hem. Bästa tillväxttemperaturen för bakterier är mellan 30 och 50 grader.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.