Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Avslag för vindkraftverk

Publicerat torsdag 29 november 2001 kl 15.41
Regeringen avslog i dag två ansökningar från West Wind Mollösund AB om att få anlägga två stycken gruppstationer för vindkraft i Orust kommun. Det handlade om tretton vindsnurror på Väst-Tången, norr om Mollösund, och tio stycken på Mollön söder om sundet. Det finns skilda meningar om projektet på Orust, men regeringens avslag i dag skedde av formella skäl. Vilka skälen var vill man inte närmare tala om på miljlödepartementet innan regeringsbeslutet är utskrivet och justerat, men det kan handla om något fel i ansökningshandlingarna - ofullständiga uppgifter eller dylikt. Det innebär i sin tur att West Wind Mollösund AB har möjlighet att återkomma med en ny ansökan för att få prövat i sak om det är tillåtet att bygga vindkraftverken vid Mollösund.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.