Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Konsument

Påskharen poppis på påskbordet

Publicerat lördag 11 april 2009 kl 09.51
Det är inte bara som godis vi äter haren, eller kaninen. Foto: Stefan Gustavsson/Scanpix

Kaninkött blir allt vanligare på de svenska middagsborden. Och störst är efterfrågan kring påsk.

– Vi har sett de sista två, tre åren att efterfrågan har ökat markant och den kommer att öka ännu mer, det är vi övertygade om, säger Gösta Johnsson som sitter i Sveriges kaninproducentförening till SR Östergötland.

Årligen slaktas omkring 300 000 kaniner i Sverige. Några av dem kommer från kaninuppfödaren Britt Levander. Hon förklarar kaninens popularitet på påskbordet med dess likhet till påskharen:

– De kallar ju det för påskhare, så att jag tror att det är därigenom att det blir en påskkanin i stället, säger hon till radion.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".