Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nej-sidan osynlig i Kronogården inför EMU-valet

Publicerat onsdag 20 augusti 2003 kl 06.00
JA-kampanjen i EMU-valet ligger steget före NEJ-sidan när det gäller att informera den stora väljargruppen invandrare och utländska medborgare. I det invandrartäta bostadsområdet Kronogården i Trollhättan har bara ja-sidan lämnat information på flera språk i Kronogårdsbiblioteket och den sammanhållande invandrarföreningen Nya Kronogården 2006 har bara fått material från JA-kampanjen att vidarebefordra till de boende i området.
Invandrare och utländska medborgare är en viktig grupp i valet. Är man medborgare i ett EU-land räcker det att ha varit skriven i Sverige en månad för att få rösta. När det gäller övriga utländska medborgare är kravet att man varit skriven i Sverige i tre år för att man ska ha rösträtt i EMU-valet. Enligt en opinionsundersökning från TEMO från en månad tillbaka är invandrare mer positiva till EMU än allmänheten i övrigt. Och JA-sidan ligger alltså på invandrarna mer än NEJ-sidan än så länge. På Biblioteket i Kronogården berättar Mia Pedersen, biblitikarie att de har information på arabiska, serbiska turkiska och persiska men bara för Ja-sidan. Föreningen Nya Kronogården 2006 i Trollhättan samordnar de olika invandrarföreningarna och ger en hjälpande hand och information till de som behöver i bostadsområdet. Och även de har bara fått material från JA-sidan säger Gudrun Gasic som är ordförande för Nya Kronogården 2006.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".