Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Lärare ser inte kränkningar på rasterna

Publicerat måndag 1 september 2003 kl 06.24
Lärare får kritik för att de inte ingriper när elever utsätts för kränkningar.
Det visar Arbetslivsinstitutets undersökning bland över 1 000 elever i Uddevalla. Ungdomarna i undersökningen är starkt kritiska mot hur lärarna hanterar det som försiggår mellan eleverna. Nästan hälften svarade att lärarna sällan eller aldrig märker när en elev blir utsatt för antingen fysiskt eller verbalt våld från andra elever. Att ungdomar retar varandra och kallar varandra för fula ord är mycket vanligt i skolan. Hälften av eleverna i undersökningen svarade att någon annan elev hade sagt något elakt eller obehagligt till dem det senaste läsårte. Till exempel hade drygt en fjärdedel kallats för hora. Och en flicka från årskurs sex skriver i undersökningen att "Om någon svär får man strunta i det, därför att språket har gått så långt att det kanske inte går att ändra".
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".