Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Vänersborg

Rabatt första året för IFK

Publicerat torsdag 12 november 2009 kl 05.00
IFK Vänersborg i Arena Vänersborg. Foto: Bengt Israelsson SR

IFK Vänersborg föreslås få kraftiga hyresrabatter under första året i Arena Vänersborg. Klubben subventioneras enligt förslaget med bortåt en halv miljon kronor av kommunen.

Det blev inget beslut om hyreskontrakten mellan IFK Vänersborg och kommunen på Barn- och ungdomsnämndens senaste sammanträde.

Nämnden ville ha bättre underlag och skickade tillbaka avtalsförslagen till tjänstemännen. Beslutet kommer troligen att fattas på sammanträdet den 7 december.

Sveriges Radio Väst har läst avtalsförslagen som innebär kraftiga subventioner för IFK Vänersborg under det första året i Arena Vänersborg.

Det första avtalet gäller de elva loger som finns på arenan. Ett par av dem är fortfarande outhyrda, resten har hyrts ut till olika företag.

Det är IFK Vänersborg som sköter uthyrningen och klubben disponerar en loge för eget bruk. Hyran föreslås bli 450 000 kronor per år, men bara 220 000 kronor första året. Rabatt: 230 000 kronor.

Det andra avtalet gäller kontors- och kanslilokaler. Hyran föreslås bli 168 00 kronor, men också här föreslås IFK få en kraftig rabatt första året då hyran blir 30 000 kronor. Och då ingår också hyran för de gamla lokalerna i Bandyns Hus. Rabatt: 138 000 kronor.

Det tredje avtalet gäller café- och restaurangdelen. Hyran föreslås blir 150 000 kronor, men inte första året. Då slipper IFK undan med halva beloppet. Rabatt: 75 000 kronor

Sammanlagt subventioneras IFK Vänersborg enligt förslaget med 443 000 kronor under arenas första år.

Bosse Adriansson
bo.adriansson@sr.se
0522 - 67 00 55

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".