Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mycket bakterier i kyckling

Publicerat måndag 28 maj 2001 kl 10.05
Nästan var tionde kyckling innehåller campylobacter,- den bakterie som orsakar flest matförgiftningar i Sverige. Det visar statistik från Livsmedelsverket. Omkring 6.000 svenskar blir varje år sjuka efter att ha ätit mat, som innehåller campylobacter. Även listeria-bakterier upptäcktes i fler fall än tidigare. Listeria fanns i prover på kallrökt lax, gravad regnbåge och pastasallad.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.