Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fara att unga ratar politiken

Publicerat tisdag 29 maj 2001 kl 04.14
Allt färre ungdomar engagerar sig i de politiska ungdomsförbunden. En del förbund i Bohuslän och Dalsland har tappat över hälften av medlemmarna de senaste åren. Att medlemmarna försvinner är en fara för demokratin. Det menar Paul Åkerlund som var medlem i SSU, sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund, på 70-talet. Det är viktigt att engagemanget ökar igen för att inte demokratin ska utarmas, säger Paul Åkerlund till Radio Väst.
Centerpartiets ungdomsförbund i Bohuslän hade omkring 1000 medlemmar i början av 90-talet. Idag har förbundet två aktiva ungdomar och 20 medlemmar på papperet. SSU, sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund har i Bohuslän tappat omkring 1000 medlemmar på tio år, idag är de 200. Också MUF, moderata ungdomsförbundet har minskat rejält. -99 hade Bohuslän 150 medlemmar. Ett år senare hade hälften hoppat av. Det förbund som tycks ha klarat sig bäst i Radio Västs område är KDU, kristdemokratisk ungdom. Endast omkring 15 personer har lämnat förbundet på tio år när det gäller Västra Götaland.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".