Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Varning för farlig conteiner

Publicerat fredag 15 februari 2002 kl 12.53
I ett brev till Trollhättans kommun varnar en förälder för att kommunens återvinningsstationer kan förvandlar till livsfaliga lekplatser. Det är conteinrar för pappers- och kartongåtervinning som har stå stora inkast att barn lätt kan klättra in i dem. Bengt Pettersson renhållningschef i Trollhättan, säger i en kommentar att conteinrarna i Trollhättan inte töms utan att chaufförerna öppnar och tittar in i dem. Dessutom står chaufförerna så att de kan se vad som töms in i bilen.
I en olycka i Norberg för några år sedan dog två pojkar som befann sig i en pappersconteiner när den tömdes. I Norberg var conteinrarna frontlastade så att chaufförens aldrig behövde gå ut bilden när de tömdes. I Trollhättan är de i stället baklastade och då måste chauffören gå ur bilen säger Bengt Pettersson I Trollhättan.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.