Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Uddevalla

Fokus på bra mat på Sommarhemsskolan

Publicerat fredag 4 mars 2011 kl 16.23
Kock: "Vi har tagit bort allt socker"
(1:32 min)
1 av 2
Salladsbuffé på Sommarhemsskolan. Foto: Lovisa Johansson/P4 Väst.
2 av 2
Lisset Maravilla och Eva lena Carlsson. Foto: Lovisa Johansson/P4 Väst.

Vart sjätte barn är överviktigt visar en undersökning som Sahlgrenska akademien och Karolinska universitetet har gjort, skriver Göteborgs-Posten. Att maten är viktig för vikten är inga nyheter i köket på Sommarhemsskolan i Uddevalla, och där man arbetar för fullt för att maten ska bli bra.

På Sommarhemsskolan har man inget socker i mellanmålen och det mesta av maten görs från grunden.

– När vi gör det från grunden så vet vi vilka varor och ingredienser som används, säger Lisset Maravilla som är kock på skolan.

Man har även arbetat mycket med salladsbordet. Och morot och paprika är favoritgrönsakerna hos en av skolans elever.

– De smakar så gott.

Lovisa Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".